Sreča v nesreči

Moški med iskanjem pobegle psičke naletel na poškodovano voznico

D.K.
19. 1. 2024, 14.33
Posodobljeno: 19. 1. 2024, 15.19
Deli članek:

Moškemu iz Antheringa blizu Salzburga je v petek pobegnila bernska planšarka, zato se je podal za njo in prevozil več vasi. Nenadoma je opazil luč v jarku in s tem verjetno rešil življenje ponesrečeni ženski.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na cesti v Antheringovem predelu Reintal ob 3. uri ponoči skoraj ni nikogar. Ta petek pa je bilo drugače. Na omenjeni lokaciji se je namreč nepričakovano znašla ženska, ki je z avtomobilom zdrsnila s ceste in zgrmela v jarek ter ostala ujeta. Velika sreča je bila, da je kmalu zatem mimo pobočja prišel upokojenec iz občine, ki je iskal svojega psa. "Naša psička 'Kira' je ušel. Ko se po urah ni vrnila, sem se odpravil, da jo najdem," pripoveduje Gerhard Zwifl za "Krono".

Na srečo so bili avtomobilski žarometi še prižgani

Običajno ne bi videl prevrnjenega avtomobila, je dodal Zwifl. Le zato, ker so še vedno svetile luči avtomobila, je lastnik pogrešane psičke opazil svetlobni sij v jarku. Spustil se je navzdol, našel avto, ki je bil udeležen v nesreči, vendar ni mogel odpreti vrat. Verjetno je bilo vozilo zaklenjeno, je predvideval. Zato je nemudoma poklical policijo.

"Ob prihodu na kraj dogodka smo našli vozilo obrnjeno na bok. Šele ko smo odstranili vetrobransko steklo, smo lahko rešili ujeto žensko," opisuje Andreas Leberer, vodja intervencije antheringske gasilske brigade. S 30 člani so na kraju posredovali eno uro. "To je bila res sreče," pravi. Reševalci so poškodovano voznico odpeljali v bolnišnico.

Psička je v redu

Če Gerhard Zwifl ne bi imel Kire, ki mu je pobegnial, zagotovo v tem času ne bi bil na ulici. Mimogrede, osemletna psička je bila že doma, ko je njen lastnik odkril voznico.