Hrvaška

Mladi policist očetu uzel pištolo in z njo streljal po mestu

S.Š.
8. 1. 2024, 17.14
Posodobljeno: 8. 1. 2024, 17.16
Deli članek:

Mlad Vukovarski policist in njegov prijatelj sta se v soboto napila, nato pa po mestu razgrajala in večkrat ustrelila iz pištole, ki jo je policisti ukradel očetu.

Marko Vavpotič/M24
Fotografija je simbolična.

Mladi policist naj bi orožje ukradel očetu, prav tako policistu, in v opitem stanju iz orožja ustrelil nekaj nabojev. Razgrajanje je prijavila ena izmed sosed omenjenega moškega, policisti pa so takoj posredovali.

Na mestu so aretirali dva 24-letnika, kasneje pa tudi 59-letnega policista, čigar pištola je bila ukradena. Policisti so 59-letnika namreč obtožili neodgovornega shranjevanja orožja. Prav tako so policisti zasegli pištolo in 30 nabojev.

Ostal brez službe

24-letnika so policisti pridržali do streznitve, ovadili pa so ju zaradi kršitve javnega reda in miru ter posesti orožja, medtem ko bo 59-letnik odgovarjal zaradi neustrezne hrambe orožja in streliva.

"Eden od kršiteljev, 24-letnik, je policist vukovarsko-sremske policijske uprave in je bil 6. januarja 2024 odstranjen z delovnega mesta, zoper njega pa bo vložena zahteva za uvedbo disciplinskega postopka zaradi hujše kršitve uradne dolžnosti,” so sporočili iz vukovarsko-sremske policijske uprave.