Umetna intelegenca

Video in foto: V tej restavraciji bodo roboti obračali burgerje in pekli krompirček

D.K.
30. 12. 2023, 10.55
Posodobljeno: 30. 12. 2023, 12.09
Deli članek:

Zaživela bo prva popolnoma avtonomna restavracija na svetu, z robotom, ki bo obračal burgerje in pekel krompirček.

Profimedia
Za vse bodo poskrbeli roboti

Pri 'CaliExpress by Flippy' so roboti kuharji v kuhinji ... tako na žaru kot pri pultu za cvrtje. Pripravljali bodo hamburgerje, cheeseburgerje in pomfrit.

Robot, imenovan Flippy, bo nameščen v podružnici ameriške verige CaliExpress. Robota, ki vključuje umetno inteligenco, je razvilo ameriško podjetje Miso Robots. Naročanje in plačevanje bo potekalo z uporabo biometrije v podružnici v Pasadeni v Kaliforniji, ki se bo imenovala CaliExpress by Flippy.

Profimedia
Robot, imenovan Flippy, bo nameščen v podružnici ameriške verige CaliExpress

Miso Robotics je ustvaril Flippy, za katerega pravijo, da je prva robotska postaja za cvrtje na svetu, ki jo poganja AI. Kot dodajajo Flippy sodeluje z ljudmi, da "izboljša kakovost in doslednost, hkrati pa poskrbi za nižje obratovalne stroške restavracij."

Podjetje trdi, da se bo z njegovo uporabo povečala varnost v kuhinji, saj je mogoče odpraviti zdrse in opekline. Podjetje tudi napoveduje, da bo Flippy zmanjšal količine zavržene hrane.
Kuhinjo CaliExpress by Flippy lahko upravlja veliko manjša ekipa v manj stresnem okolju kot konkurenčne restavracije, hkrati pa zagotavlja nadpovprečne plače," je zapisano v sporočilu za javnost.

Poleg Flippyja bo restavracija uporabljala tudi tehnologijo PopID, za katero družba pravi, da bo pomagala poenostaviti naročanje in plačevanje ter gostom omogočila, da prejmejo prilagojena priporočila za naročila.

Profimedia
Hrano bodo pripravljali roboti

Po navedbah podjetja bo 'CaliExpress by Flippy' strankam omogočil muzejsko izkušnjo s plesočimi robotskimi rokami iz upokojenih enot Flippy, eksperimentalnimi 3D-natisnjenimi artefakti iz preteklega razvoja in fotografskimi prikazi.

Za predhodna naročila naj bi začela obratovati že v teh dneh, uradna otvoritev pa bo sledila kasneje.