Predrzni azilanti

Foto: Neverjetno, a resnično: azilanti ovirali gašenje in nadlegovali gasilke

M.G.
28. 12. 2023, 11.42
Posodobljeno: 28. 12. 2023, 11.43
Deli članek:

Včeraj so gasilce iz avstrijskega Steyregga in Lachstatta poklicali na gašenje v bližini hotela CoHotel, a tam so naleteli na neljube, skoraj neverjetne ovire s strani predrznih tamkajšnjih azilantov.

FF Steyregg
Gasilce FF Steyregg so ob delu nadlegovali mladi azilanti

Včeraj okrog 22.30 je zagorel zabojnik za odpadke pred hotelom CoHotel v Steyreggu v Zgornji Avstriji, ki služi kot nastanitev za mlade prosilce za azil. "Takoj ko smo prispeli na prizorišče požara, smo videli, da je zabojnik za odpadke popolnoma zgorel, kar pa nas je presenetilo, je bilo, da so okrog žarišča požara plesali stanovalci azilnega doma,", so zapisali gasilci Steyregga v izjavi za javnost na svoji spletni strani (https://ff-steyregg.at/index.php/startseite).

Okrog 50 mladih in predrznih azilantov ne samo da je plesalo okrog žarišča, namerno so tudi ovirali delo gasilcev in jim onemogočali nemoten dostop do požara. Ker je bilo delo v takšnih pogojih nemogoče, so morali poklicati policijo, da so lahko v miru ukrotili požar. Na koncu je bilo na kraju kar sedem patrulj s policijskimi psi, ki so varovali reševalne službe. Predvsem so bile nadlegovane članice gasilskega društva, zato so po besedah poveljnika gasilcev Steyregga Rudolfa Bauerja morali urediti, da so gasilke ostale pri vozilih, kjer so jih ščitili pred nadležnimi azilanti.

Nekateri opazovalci dogajanja, med njimi tudi azilanti, so med gasilsko akcijo zašli celo na bližnje železniške tire, zato so le te morali tudi zapreti. Gasilska operacija se je končala okrog polnoči, gasilske enote pa so se morale nazaj v gasilski dom odpeljati v spremstvu policijske zaščite.