Gore

Foto: 64-letna pohodnica se je vzpenjala na Krn, nato ji je zdrsnilo

S.Š.
7. 9. 2023, 11.14
Posodobljeno: 7. 9. 2023, 11.20
Deli članek:

Lažje si je poškodovala levo nogo, na terenu so posredovali gorski reševalci.

Letalska policijska enota
Reševanje poškodovane pohodnice pod Krnom.

Na planinski poti pod Gomiščkovim zavetiščem pod vrhom 2.244 metrov visokega Krna, se je včeraj poškodovala 64-letna pohodnica. Med vzpenjanjem je stopila na večji kamen, ki ga je spodneslo, posledično pa je izgubila ravnotežje in padla. Pri padcu si je lažje poškodovala levo nogo.

Na kraju nesreče je posredovala dežurna ekipa GRZS za reševanje v gorah, s helikopterjem Letalske policijske enote pa so jo nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Jesenice. Policisti so tujo krivdo izključili.

Od neustrezne opreme do neugodnih vremenskih razmer

Policisti opozarjajo, da je planinstvo med ljudmi nadvse priljubljeno, saj je tesno povezano z rekreacijo, sprostitvijo in uživanjem v naravi, vendar pa je pri tem treba upoštevati tudi osnovna varnostna pravila. Glede na izkušnje iz preteklih let so pogosto vzroki nesreč v gorah poleg neustrezne telesne in psihične pripravljenosti tudi pomanjkljiva in neustrezna oprema, neusposobljenost in pomanjkanje znanja o gibanju in pravilni uporabi opreme, nepoznavanje poti ter podcenjevanje trenutnih vremenskih razmer v gorah…

Letalska policijska enota
Reševanje poškodovane pohodnice pod Krnom.