Sproščeni Švicarji

Mlajši par seksal v bazenu, otroci opazovali pod vodo

J.V.
7. 9. 2023, 10.20
Posodobljeno: 7. 9. 2023, 11.15
Deli članek:

Te dni si je mesene užitke v javnem kopališču privoščil mlajši par. Prejšnji mesec si je na isti lokaciji moški kar dve spremljevalki. Otroci so dogajanje opazovali pod vodo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Eveline Betschart, redna gostja bazenskega kompleksa Freibad Heuried v Zürichu, je za Tages Anzeiger potožila, kako je opazovala mlad par, ki se je eno uro crkljal v vodi in božal drug drugega. Približno 25 let stara mladenka se je nato z nogami ovila okoli partnerja, ki se je začel potem pozibavati v ritmu. Nato je ženska začela stokati. "Bilo je res očitno. In to je bilo zgodaj popoldne, bazen je bil nabito poln," je opisala travmatično izkušnjo.

Sama jih je prosila, če lahko to počnejo doma

Kajti že avgusta je v taistem bazenskem kompleksu Eveline opazovala, kako si je nek moški v vodi privoščil kar dve spremljevalki. "Nekateri šolarji so se potopili v vodo in jih opazovali," je pojasnila. Ko so na "prepovedane" užitke opozorili uslužbence bazena, so ti odgovorili, da to ni njihova stvar. Nazadnje je trojico sama prosila, če lahko te reči počnejo doma. "A so odplavali le kakšnih 10 metrov stran in nadaljevali. Ne grem več v vodo, groza!" je besna.

Seks v javnosti v Švici ni kazensko preganjan

Pristojni v Uradu za šport pri mestnih oblasteh v Zürichu bodo zdaj v internem postopku preučili primera. "Spolni odnosi v kopališčih niso dovoljeni in ne bodo tolerirani," poudarja tiskovna predstavnica Stefanie Süess. "Zaposleni morajo skrbeti za spoštovanje kopaliških pravil in za to, da se ne moti moralnih čustev drugih gostov," je še dejala. Seks v javnosti v Švici sicer ni kaznivo dejanje. Lahko pa sodi med kaznivo dejanje spolnega nadlegovanja, ​vendar le, če ga oškodovanka ali oškodovanec prijavi.