Več sledi ...

Nov grozljiv zločin v Srbiji: Ponoči Uroš ubil najmanj osem ljudi

P.K.
5. 5. 2023, 04.01
Posodobljeno: 5. 5. 2023, 04.54
Deli članek:

Srbija si še ni opomogla od sredinega pokola na eni od beograjskih osnovnih šol, ko je 14-letni Kosta K. sodil zaposlenim in šolarjem, že državo pretresa nova drama.

Profimedia
Več informacij sledi.

V Mladenovcu, mestu jugovzhodno od Beograda, je včeraj okoli 23. ure prišlo do pokola, ki naj bi ga po prvih neuradnih informacijah zakrivil 21-letni Uroš B. Ubil naj bi osem ljudi, več kot deset pa ranil.

Začelo se je na šolskem dvorišču, kjer se je Uroš sprl z mladim policistom in njegovo sestro. Nato je odšel v hišo, prinesel avtomatsko puško in ju ustrelil. Oba sta bila v hipu mrtva.

Njegov morilski pohod se s tem še ni končal; usedel se je v svoj avto in odpeljal v dve sosednji vasi Dubono in Šepšin, kjer je tudi streljal. Skupno naj bi ubil vsaj osem ljudi, več kot deset jih je huje ranjenih, med njimi menda tudi otroci.

Ni še jasno, ali so 21-letnika že našli, saj je pobegnil. Teče obsežna policijska akcija. Po nekaterih informacijah naj bi bilo na terenu več sto policajev. Srbski notranji minister Bratislav Gašić je dejal, da dogodek obravnavajo kot teroristični napad.

Po poročanju srbskega Kurirja je Uroš B. veljal za neproblematičnega mladca, sicer sina vojnega oficirja. Ko je ta na ulici od mimoidočih izvedel, kaj se je zgodilo, se je od šok sesedel.

Facebook
Domačini o njem objavljajo na družbenih omrežjih.