VIDEO

Nad Kijevom sestrelili ruski dron

G.G./STA
4. 5. 2023, 21.49
Posodobljeno: 4. 5. 2023, 22.04
Deli članek:

V Kijevu in okolici so se danes zvečer oglasili alarmi za zračni napad. V središču mesta je bilo po navedbah prebivalcev slišati eksplozije in streljanje. Vojaške oblasti v mestu so ljudi pozvale, naj ostanejo mirni in odidejo v zaklonišča. Oblasti so zatem sporočile, da je bil sestreljen dron.

Profimedia
Črn dim po sestrelitvi drona.

Eksplozije so v Kijevu, ki je bil že ponoči tarča napadov z droni, odmevale približno 15 do 20 minut. Ljudje so v zraku videli dron, ki ga je ukrajinska zračna obramba skušala sestreliti, zatem pa poročali o črnem dimu v zraku. Vojaška uprava v prestolnici je medtem sporočila, da je "zračna obramba na delu". Po približno 20 minutah so objavili konec zračnega napada. "Sovražnikov dron je bil sestreljen," je sporočil vodja urada ukrajinskega predsednika Andrij Jermak.

Župan Kijeva Vitalij Kličko je poročal o "eksplozijah in požaru v okrožju Solomjanski v prestolnici". Kmalu zatem je dejal, da so gasilci omejili požar, ki je izbruhnil v štirinadstropni stavbi.

Ukrajinsko prestolnico in več drugih regij so že ponoči pretresli ruski napadi z brezpilotnimi letalniki iranske izdelave. Po poročanju ukrajinskih sil je Rusija proti Ukrajini izstrelila približno 24 dronov, od katerih jih je 18 sestrelila ukrajinska zračna obramba. Poročil o smrtnih žrtvah ali večji gmotni škodi ni bilo.