Nič šole in službe

FOTO: Jusuf in Matilda s štirimi otroci na oslu zapustili državo

P.K.
13. 4. 2023, 08.35
Deli članek:

Jusuf in Matilda Nedzmedin s svojo družino potujejo iz Francije v Palestino in to na oslici, stari 22 let. Zakaj na tako nenavadno avanturo?

Bobo
Pogumna in avanturistična zakonca.

Jusuf je povedal, da se je po enaidvajsetih letih življenja v Franciji odločil za veliko spremembo. Vpregel je oslico Nino in se odločil svojo družino odpeljati v Palestino, državo, ki je njegov rojstni kraj.

Zdaj so že skoraj na pol poti, saj je za njimi že 4.000 kilometrov in so trenutno v Pleternici, mestu na Hrvaškem, ki upravno spada pod Požeško-slavonsko županijo. Po njihovih napovedih bodo v Palestino prispeli čez dve leti. Otroci v tem času ne bodo v šoli, v zvezi s čimer njihova mama Matilda pove, da jih uči življenje, ljudje, ki jih srečujejo na poti.

Bobo
Štirje otroci brezskrbno uživajo na življenski avanturi.

Ti so do njih zelo pozorni, sta povedala nenavadna zakonca. K njim prisotpajo z navdušenjem in jim često ponujajo  pomoč. Nekateri jim prinesejo hrano, drugi sladkarije za otroke, nekateri pa jim dajo celo denar. Sicer Družina Nejmedin ne zahteva ničesar. Branijo se celo prenočišč, ki jim jih ponujajo, saj najraje spijo pod milim nebom.

Bobo
Ta hip so na jugovzhodu Hrvaške in sicer približno na pol poti do cilja.