Pustili pismo

FOTO: Kartel po ugrabitvi predal lastne člane in se opravičil

R.T.
10. 3. 2023, 07.40
Posodobljeno: 10. 3. 2023, 08.02
Deli članek:

Skupaj z odgovornimi je policiste pričakalo tudi pismo.

Twitter
Peterica odgovornih za napad in ugrabitev

Iz mehiškega mesta Matamoros prihaja novica, da je skupina znotraj tako imenovanega Zalivskega kartela, pravijo si Škorpijoni, predala svoje člane, ki so prejšnji teden ugrabili štiri ameriške državljane in dva od njih ubili.

Številni mehiški mediji so objavili fotografijo pet ležečih moških z zvezanimi rokami in majicami, poveznjenimi čez glave. Z njimi naj bi policiste pričakalo tudi pismo, v kateri se je skupina opravičila meščanom Matamorosa, ameriškim žrtvam in njihovim družinam, ter mehiški žrtvi in njeni družini.

V pismu so zapisali, da predajajo vpletene in odgovorne za napad; ravnali naj bi na lastno pest ter prekršili pravila kartela, ki pravijo, da morajo ščititi življenja nedolžnih.

Lepotna kirurgija in obsodbe

Policija je medtem zaprla kliniko, kamor so člani kartela pripeljali ugrabljene Američane, da bi bili deležni zdravniške pomoči. Najhuje ranjena Shaeed Woodard in Zindell Brown sta poškodbam kmalu po tistem podlegla.

Ena od štirih ameriških državljanov, Latavia McGee, naj bi bila v Mehiki naročena pri lepotnem kirurgu, ostali trije pa naj bi jo tja spremljali, vendar pa agencija Reuters poroča, da naj bi trije od štirih že bili obsojeni zaradi pečanja z drogo.

Pristojni prav tako preiskujejo, ali so Mehičani Američane zamenjali za prekupčevalce droge.