Mayon

Nedaleč od vulkanskega kraterja našli trupla pogrešanih

S.R.
23. 2. 2023, 09.08
Posodobljeno: 23. 2. 2023, 09.16
Deli članek:

Reševalci so na Filipinih našli trupla vseh štirih žrtev letalske nesreče, ki se je zgodila pred slabim tednom dni.

Profimedia
Vulkan Mayon je nazadnje izbruhnil leta 2018.

V soboto je na območju vulkana Mayon, enega najaktivnejših vulkanov na Filipinih, izginilo manjše letalo Cessna 340, ki je vzletelo z manjšega letališča v bližini. Namenjeno je bilo v filipinsko prestolnico Manila, a je že kmalu po vzletu izginilo z radarjev. V nedeljo so nato razbitine opazili približno 300 metrov od kraterja, na teren pa so se nemudoma podale reševalne službe.

Filipinske oblasti so danes sporočile, da so našli trupla vseh štirih potnikov, obeh pilotov, ki sta filipinska državljana, in dveh avstralskih potnikov. Kot so potrdile avstralske oblasti, sta v nesreči umrla Simon Chipperfield in Karthi Santhanam, ki sta bila v filipinskem energetskem podjetju Energy Corp zaposlena kot svetovalca. Da sta v nesreči umrla pilota Rufino James Crisostomo Jr. in Joel Martin, pa so potrdili v filipinskem podjetju.

Reševalne ekipe so zdaj pred izzivom, kako trupla varno spraviti v dolino. 2463 metrov visok vulkan Mayon je nazadnje izbruhnil leta 2018 in je še vedno zelo aktiven, na območju kraterja pa nenehno obstaja velika nevarnost eksplozij pare in plazov. Vzrok nesreče še preiskujejo.