Ustreljena v glavo

Izraelske sile med racijo na okupiranem Zahodnem bregu ustrelile in ubile 19-letno Palestinko

E.J./STA
14. 11. 2022, 10.43
Posodobljeno: 14. 11. 2022, 14.32
Deli članek:

Med izvajanjem racije so opazili sumljivo vozilo, ki se jim je približevalo. Kljub ukazu, naj se ustavi, je vozilo pospešilo...

profimedia
Po navedbah izraelske vojske so njene sile zgodaj davi "izvajale protiteroristične dejavnosti" na več mestih na Zahodnem bregu.

Izraelske sile so danes na zasedenem Zahodnem bregu ubile Palestinko, je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje. Izraelska vojska je medtem potrdila, da so potekale racije na tem območju in da je prišlo do strelskega incidenta, pri čemer pa smrtne žrtve ni potrdila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah izraelske vojske so njene sile zgodaj davi "izvajale protiteroristične dejavnosti" na več mestih na Zahodnem bregu, vključno z Beitunijo.

Streljali na vozilo

Med izvajanjem racije so opazili sumljivo vozilo, ki se jim je približevalo. Kljub ukazu, naj se ustavi, je vozilo pospešilo proti njim, zaradi česar so vojaki streljali nanj, je sporočila vojska in dodala, da preučujejo incident, medtem ko smrtnih žrtev ni komentirala.

Palestinsko ministrstvo pa je objavilo, da je bila davi ubita ena oseba, potem ko so jo "okupacijski vojaki ustrelili v glavo" v Beituniji blizu Ramale na Zahodnem bregu. Žrtev so kasneje identificirali kot 19-letno Sano al Tal.

Izrael je palestinski Zahodni breg zasedel med šestdnevno vojno leta 1967. Nasilje na tem območju se je okrepilo od marca, ko je Izrael sprožil skoraj vsakodnevne racije v odgovor na vrsto smrtonosnih napadov na Izraelce.