V boju s hudičem

Medvedjev izlil žolč: Zahodnjakom se od »izrojenosti po bradah cedi slina«

R.T.
4. 11. 2022, 09.02
Deli članek:

Dmitrij Medvedjev, ki trenutno zaseda položaj namestnika predsednika ruskega varnostnega sveta, je danes postregel z novim traktatom, v katerem je vojno v Ukrajini opisal kot sveti boj s Satanom.

Profimedia
Dmitrij Medvedjev

Medvedjev, ki je še pred leti v času, ko je zasedal predsedniško funkcijo, dajal videz zmernega, liberalno usmerjenega politika, se je po začetku invazije na Ukrajino prelevil v enega največjih ruskih jastrebov. V Rusiji danes obeležujejo dan narodne enotnosti, Medvedjev pa je imel za Ruse še posebej žolčno sporočilo.

Moskva se v Ukrajini bori z »norimi nacističnimi odvisniki od drog,« ki jih podpirajo »zahodnjaki,« za katere Medvedjev ni našel nič lepših besed. Od »izrojenosti se jim po bradah cedi slina,« je poudaril po poročanju tiskovne agencije Reuters.

Po njegovih navedbah mora njihova domovina »ustaviti velikega vodjo pekla, ne glede na ime, ki ga uporablja – Satan, Lucifer ali Iblis.« Izpostavil je, da ima Rusija na voljo različna orožja, ima tudi možnost, da »vse sovražnike pošlje v pekel.« Na drugi strani se Satan bori s »prepletenimi lažmi. Naše orožje je resnica, zato se borimo za pravo stvar. Zato bo zmaga naša! Vesele praznike!« je Rusom na dušo položil Medvedjev.