zanikal, da sta govorila

Musk človeka, ki ga je povezal s Putinom, označil za nevrednega zaupanja

R.T.
12. 10. 2022, 15.54
Posodobljeno: 12. 10. 2022, 16.42
Deli članek:

Elon Musk je njegove navedbe zanikal, obenem pa mu ni ostal dolžan.

Profimedia
Elon Musk

Ameriški mogotec Elon Musk je zanikal poročila, da je govoril z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, preden je na Twitterju objavil anketo s svojimi predlogi za končanje ruske invazije na Ukrajino.

Poslovnež z več kot 100 milijoni sledilcev je kot eno od možnosti vključil tudi prepustitev ozemlja Rusiji, zaradi ankete pa je bil deležen številnih kritik.

Da naj bi Musk govoril s Putinom, je oznanil Ian Bremmer, predsednik in ustanovitelj podjetja Eurasia Group, ki se ukvarja s političnimi tveganji. To naj bi mu povedal sam Musk.

Musk je zdaj to zanikal. Kot je dejal, da s Putinom nazadnje govoril pred 18 meseci, beseda pa naj bi tekla o vesolju. Bremmer prvotno zadeve ni želel komentirati, potem pa je ponovil svojo trditev. Musk ni ostal tiho: »Nihče ne bi smel zaupati Bremmerju.«

Slednji je nato objavil še več tvitov v zvezi s tem, v katerih je vztrajal pri svojem. »Muska sem dolgo občudoval kot edinstvenega poslovneža, ki spreminja svet, kar sem tudi javno povedal. Ni pa strokovnjak za geopolitiko.«