nasprotovala vojni v ukrajini

Hčerka ruskega politika pobegnila; oče jo je označil za izdajalko

R.T.
6. 9. 2022, 17.26
Posodobljeno: 6. 9. 2022, 17.29
Deli članek:

Oče ne zanika, da odgovornost za hčerkino obnašanje nosi tudi sam.

Profimedia
Dijana Isakova

Iz Rusije je pobegnila hčerka ruskega politika, naklonjenega tamkajšnjemu predsedniku Vladimirju Putinu.

Dijana Isakova je v Sočiju javno nasprotovala vojni v Ukrajini. Sledila aretacija, 25-letnica pa se je znašla v krempljih ruske Zvezne varnostne službe.

Profimedia
Dijana Isakova

Njenemu očetu je odneslo pokrov. Edvard Isakov jo je namreč posvaril pred kritiziranjem ruskih oblasti na družabnih omrežjih. 48-letnik je svojo hčerko označil za izdajalko družine, sovražnico ljudstva in kriminalko.

Profimedia
Edvard Isakov

Isakova je prepričana, da bi morali Putin in njegovi politični podporniki za vojno v Ukrajini odgovarjati pred sodiščem.

Zatekla se je v Gruzijo, medtem pa njen oče, bivši profesionalni dvigovalec uteži, še vedno udriha po njej. Prepričan je namreč, da so ji za to, da se je zoperstavila »posebni vojaški operaciji v Ukrajini«, plačali določeni mediji. »Z drugimi besedami: prodala je svojega očeta, družino, domovino in zapustila Rusijo. Težko je najti besede, ko se tvoja hčerka izkaže za izdajalko,« je dejal in dodal, da se je svojih pritlehnih aktivnosti lotevala, ko je bivala v njegovi hiši in živela na njegove stroške.

Profimedia
Dijana Isakova

Diana je sicer najstarejša od štirih otrok. Oče je prepričan, da je skrenila s prave poti, ker v njenem otroštvu ni bil vseskozi prisoten, saj je bil profesionalni športnik.