Streljanje s kalašnikovko v Brezju

Povod za brutalni obračun kontakt s 25-letnikovo partnerko preko Facebooka

G.G.
6. 9. 2022, 16.27
Posodobljeno: 6. 9. 2022, 17.05
Deli članek:

Policisti so predstavili podrobnosti glede sobotnega streljanja v bližini romskega naselja Brezje.

Bobo
Fotografija je simbolična

Glavni negativec je 25-letni Mirko Pilinger, ki je ubil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice, žensko in moška, stare med 19 in 27 let, pa je ranil. Najstarejši je imel poškodbe glave, zato so ga odpeljali na ljubljansko urgenco, od koder so sporočili, da njegovo življenje ni ogroženo.

Policisti so ugotovili, da so se akterji morali spreti že na večerni zabavi v Brezju. Po koncu sta se iz naselja odpeljali dve »ekipi«. V Seatu Alhambri sta sedela 22 in 27 let stara moška. Za njima se je odpeljal Audi 6, v katerem sta bila Pilinger in 20-letnik, njegov pajdaš, ki ga policija obravnava kot sostorilca. Na Mirnopeški cesti je audi dohitel seata, ga prehitel in mu s trkom preprečil vožnjo. Iz audija je prvi z avtomatsko puško, najverjetneje znamke kalašnikov, sprožil Pilinger, naboj sta zadela 22-letnika in 27-letnika, ki je zdaj v UKC Ljubljana. Iz seata so tudi streljali proti audiju in zadeli 19-letnika in 26-letno žensko.

Po streljanju sta voznika audija in seata poškodovana odpeljala na novomeško urgenco. Poleg 27-letnika je hudo poškodovana še 26-letnica.

Pilinger je po streljanju pobegnil, policisti pa so ga, tudi s pomočjo objav v medijih, prijeli že ob pol osmih zjutraj v nedeljo. Osumljeni Pilinger je že v priporu, ovadili pa so ga zaradi suma umora iz brezobzirnega maščevanja in poskusa uboja, za kar ga čaka, če bo spoznan za krivega, najmanj 15 let zaporne kazni. V ponedeljek so pridržali še 20-letnega voznika audija. Osumljen je kaznivega dejanja umora in poskusa uboja v sostorilstvu.

Z novomeške policije so sporočili še, da so Pilingerja že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda. Po prvih ugotovitvah je bil motiv za streljanje ljubosumje, saj naj bi Pilingerjeva partnerka ubitega 22-letnika pred dogodkom kontaktirala preko Facebooka.