Izpad

Facebook je klonil na globalni ravni

R.T.
4. 10. 2021, 18.52
Posodobljeno: 4. 10. 2021, 19.24
Deli članek:

Nedosegljiv je tu in tam. Kaj je razlog za to, še ni znano.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Facebook in njegovi platformi Instagram ter WhatsApp imajo v določenih delih sveta težave z delovanjem. Iz podjetja so že sporočili, da se tega zavedajo.

Vodja slovenskega nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT Gorazd Božič je STA povedal, da sicer še preverjajo stanje povezljivosti slovenskih omrežij, da pa vse kaže, da ne gre za kibernetski napad.

Kaj je povzročilo izpad, ni znano. Sporočilo ob obisku Facebookove spletne sicer nakazuje, da bi lahko šlo za napako sistema domenskih imen (DNS), poroča Reuters. Izpadi sicer niso redkost, se pa redkeje dogajajo na globalni ravni, kot je v tem primeru, saj poročila o nedosegljivosti prihajajo iz delov Evrope in Združenih držav Amerike.

Facebook se je sicer znašel v precejšnji godlji, potem ko je žvižgačica razkrila, da se še kako dobro zavedajo negativnih učinkov svojih izdelkov in odločitev. Frances Haugen se imamo zahvaliti, da zdaj vemo, da je podjetje samo raziskalo, kako povečuje sovraštvo in dezinformiranost, obenem pa povzročuje razdeljenost med ljudmi, Instagram pa da lahko škoduje duševnemu zdravju najstnic.