Svet

Zaradi poslabšanja znova uvedli policijsko uro

S.R./STA
29. 8. 2021, 14.16
Posodobljeno: 30. 8. 2021, 07.36
Deli članek:

Šolsko leto se bo začelo šele 13. septembra, obratovalni čas gostinskih obratov so omejili, po 22. uri pa bo veljala policijska ura.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kosovska vlada se je zaradi poslabšanja epidemioloških razmer včeraj odločila, da znova uvede policijsko uro, ki bo veljala od danes naprej, in sicer med 22. uro zvečer in 5. zjutraj. Gostinski obrati, ki bodo lahko gostom stregli zgolj na prostem, bodo lahko obratovali le še do 21.30 ure. Vlada se je še odločila, da za dva tedna preloži začetek šolskega leta. Začelo se bo 13. septembra.

"Zdaj, ko so se razmere poslabšale, smo dolžni sprejeti omejitvene ukrepe, katerih cilj je, da čim prej zaustavimo rast števila okuženih. Moramo preložiti začetek novega šolskega leta," je povedal kosovski premier Albin Kurti.

Epidemiološke razmere so se avgusta na Kosovu precej poslabšale. V začetku meseca so namreč beležili po nekaj sto novih primerov okužbe na dan, zdaj pa jih beležijo po okoli 2000. Po besedah zdravstvenega ministra Arbena Vitie se je povečalo število okužb med otroki do devetega leta starosti, še bolj pa med mladostniki, starimi med 10 in 19 let.