Izginotje prijavila soproga

»Pogrešanega« Britanca med splitskimi lokali našli živega in zdravega

S.R.
29. 8. 2021, 11.04
Posodobljeno: 29. 8. 2021, 14.34
Deli članek:

41-letni Britanec John Paul Watson je včeraj zjutraj zapustil svoj apartma v središču Splita, nato se je za njim začasno izgubila vsaka sled.

Nestali.hr
John Paul Watson

Hrvaška policija je po prejemu klica njegove soproge, ki je z njim na letovanju in ki je pojasnila, da ga ne more več dobiti na telefon, začela obsežno iskalno akcijo. Za pomoč so se obrnili tudi na javnost. Watsona so opisali kot 183 centimetrov visokega možakarja močnejše postave, štrlečih ušes ter kostanjevih las in oči. Ko se je podal na ulice Splita, je bil oblečen v črno majico z napisom Under Armor in črne kratke hlače, na glavo pa si je nadel rdečo kapo s šiltom.

Po poročanju hrvaških medijev ga je na širšem območju Splita več ur iskalo približno 100 policistov, pripadnikov gorske reševalne službe in gasilcev, ki so jim pomagali tudi psi sledniki. Končno so nato prejeli prijavo, da je bilo mogoče Watsona opaziti na splitski rivi, slikoviti obalni poti s številnimi restavracijami in lokali. Da se je tam resnično potikal, so policisti potrdili na podlagi posnetkov nadzornih kamer. Radio Dalmacija je poročal, da so Britanca ujele kamere v enem od splitskih lokalov. Policija je takrat iskalno akcijo tudi uradno ustavila.

Splitska policija je po poročanju hrvaških medijev danes zjutraj sporočila, da so Watsona »na rivi« našli živega in zdravega.