Matt in Martha Hancock

Beda ministrove žene: okužil jo je, nato pa ji povedal za afero

J.P.
28. 6. 2021, 16.10
Posodobljeno: 28. 6. 2021, 16.16
Deli članek:

Afera je odnesla britanskega ministra za zdravje.

Profimedia
Matt in Martha Hancock

Britanski minister za Severno Irsko Brandon Lewis je napovedal, da bo ministrstvo za zdravje preiskalo, kako so posnetki nadzorne kamere postali javni. Hancock naj se poleg tega po poročanju britanskih medijev niti ne bi zavedal, da v njegovi pisarni sploh so kamere.

42-letni Matt Hancock je odstopil s položaja britanskega ministra za zdravje, in sicer zaradi kritik na račun kršenja ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa, potem ko so ga varnostne kamere ujele v objemu svoje pomočnice na ministrstvu. Posnetki so nastali 6. maja, ko je bilo druženje v zaprtih prostorih prepovedano.

V objemu poročenega Hancocka je bila Gina Colodangelo; britanski BBC poroča, da tudi ona zapušča svoj položaj na ministrstvu za zdravje.

Britanski tabloid The Sun, da je nič hudega sluteča Hancockova soproga Martha, preden je odjeknila novica o aferi, prebolela težko obliko covida-19, s katerim jo je okužil ravno on. Na dan, ko je novica prišla v svet, ji je dal vedeti, da je njunega zakona po 15 leti konec. Pa še to: 44-letnica je na Facebooku prijateljevala z moževo ljubico.