z neba

FOTO: Skozi streho hiše priletel velik kos ledu, lahko bi se končalo tragično

R.T.
25. 5. 2021, 16.50
Posodobljeno: 25. 5. 2021, 16.52
Deli članek:

Nihče ne ve od kod.

Martin County Sheriff's Office
Če bi padel komu na glavo, bi se lahko končalo tragično.

Sončno jutro bi se lahko končalo usodno za stanovalce hiše v mestu Palm City na Floridi. Preteklo sredo jim je namreč streho prebil ogromen kos ledu, ki pa je na srečo zgrešil glave tamkaj stanujočih.

Po poročanju tamkajšnje policije se je incident zgodil v jutranjih urah, ko je nekaj močno počilo, nato pa je skozi napušč posijala svetloba. Stanovalci so se zdrznili in ugotovili, da je zevajoča luknja posledica predmeta, ki je prebil streho. Poklicali so policijo, ta pa je ugotovila, da je krivec za poškodbo strehe velik kos ledu.

“Za stanovalce se je jutro začelo s šokom, ko jim je na steeho padel velik, trden in težak kos ledu,” so na Facebooku zapisali policisti, ki razlage incidenta nimajo. Led, ki je v tej vroči ameriški zvezni državi bolj pogost v pijači kot pa na tleh, je k sreči zadel napušč in padel na tla zunaj hiše. Če pa bi streho zadel le nekaj centimetrov v drugo smer, pa bi lahko imel hude posledice, saj hiša takrat ni bila prazna.

Z neba kdaj pa kdaj res pade kakšen kos ledu, pri čemer gre navadno za zmrznjene odplake s potniških letal, a so kosi drugačne barve in mnogo manjši. Od kod pa je s takšno silo priletel tako ogromen kos ledu pa ostaja skrivnost.