Svet

Preoblečeni v starki preskočili vrsto za cepivo, drugič jima ni uspelo

R.T.
19. 2. 2021, 14.39
Posodobljeno: 19. 2. 2021, 14.45
Deli članek:

Goljufivi ženski so zasačili, ko sta želeli prejeti drugi odmerek cepiva proti covidu-19.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zdravstveni delavci v Orlandu v ameriški zvezni državi Florida so v sredo razkrinkali ženski, stari 44 in 34 let, ki sta želeli s prevaro preskočiti vrsto za cepivo. Prvič jima je kot kaže uspelo, pri drugem odmerku pa ni šlo tako gladko.

V ZDA imajo v tem trenutku prednost pri cepljenju državljani, ki so starejši od 65 let, a je zanimanje za cepivo kot kaže veliko, nekateri posamezniki se zato poslužujejo prebrisanih zvijač. Po navebah pristojnih sta si goljufinji na cepilni enoti na vso moč prizadevali, da bi bili videti starejši, pri čemer nista pozabili na oblačila, klobuke, rokavice in očala. Vse kaže, da sta zdravstvene delavce enkrat že pretentali, saj sta prispeli po svoj drugi odmerek, kar sta potrdili tudi s potrdilom oziroma kartico ameriškega centra za nadzor bolezni CDC. A je osebje na cepilni enoti tokrat opazilo, da se njun rojstni datum ne sklada s tistim na njunih vozniških dovoljenjih. Drugega odmerka nista prejeli, pristojni pa so posledično okrepili varnostno preverjanje.

Ne gre sicer za osamljen primer, poročajo ameriški mediji, tako naj bi na tej cepilni enoti vrsto poskušal preskočiti tudi nek moški, ki si z ostarelim očetom deli ime in priimek. Ni mu uspelo. O starosti, dejanskem naslovu stalnega prebivališča in drugih osebnih podatkih naj bi sicer lagali tudi na številnih drugih cepilnih enotah po državi.