moral bo plačati

Ni se mu dalo kidati snega na dovozu, zato je poklical policijo in priznal umor

B.K./STA
16. 2. 2021, 16.54
Posodobljeno: 16. 2. 2021, 16.54
Deli članek:

Nek Ukrajinec je lažno prijavil umor, da bi mu policija očistila sneg.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ukrajinec je po telefonu poklical policijo in se zlagal, da je ubil partnerja svoje mame v upanju, da bo policija ob prihodu očistila sneg na cesti do njegove hiše, je sporočila lokalna policija.

Moški je v nedeljo zvečer policiji povedal, da je do smrti zabodel v prsi partnerja svoje mame, ob tem pa policista opozoril, da morajo ponj priti s snežnim plugom, saj da sicer do njegove hiše ne bodo mogli priti, je povedala tiskovna predstavnica policije v severni regiji Černigov, Julija Kovtun.

Policisti snežnega pluga niso pripeljali s seboj, a so kljub temu do hiše moškega brez težav prišli s terenskim vozilom. Po prihodu v hišo so takoj ugotovili, da je domnevno mrtev moški živ in zdrav v hiši ter da ga ni nihče napadel. Domnevni morilec pa je takoj priznal, da se je policiji zlagal.

Tiskovna predstavnica policije je še povedala, da so mestne službe v nedeljo čez dan s snežnim plugom že očistile sneg na cesti blizu doma Ukrajinca, da pa ta "ni bil zadovoljen s kakovostjo čiščenja".

Moški, ki živi na vasi, bo zaradi lažne prijave policiji moral plačati globo v vrednosti 3,5 evra.

V zadnjih dneh so iz Ukrajine poročali o rekordnem sneženju, saj je državo prekrila okoli 50 centimetrov debela snežna odeja.