Primer iz Gradca

11-letnica je dve noči prespala pod milim nebom

R.T.
17. 11. 2020, 07.51
Posodobljeno: 17. 11. 2020, 07.59
Deli članek:

Prebivalce Gradca je ob začetku zaprtja javnega življenja pretresel primer 11-letnega dekleta, ki je moralo spati na prostem.

Profimedia
Deklici so pomagali sosedje (fotografija je simbolična).

Mati je hčerko nagnala iz stanovanja, zato je morala spati pod milim nebom, poroča o tragični zgodbi Kronenzeitung. Dve noči je pri temperaturi dve do tri stopinje prespala kar na dvorišču. V kot dvorišča, med grmovje, si je odvlekla star jogi, blazino in odejo ter svoje najljubše plišaste igrače. Sosedovi otroci so povedali svojim staršem, ti so nejeverni preverili, če bi to bilo lahko res. Ko so jo našli, so bili šokirani.

»Zelo smo žalostni,« so povedali za Kronenzeitung in dodali, da so nemudoma ukrepali. Vzeli so jo v svoje stanovanje in poklicali policijo. Ko so policisti vprašali mamo 11-letnice, zakaj je njena hči spala na dvorišču, je ta stoično dejala, da je sama tako hotela. Preostale tri hčere, stare eno, štiri in sedem let, so živele z njo v stanovanju.

Socialni delavci poznajo »problematično« družino. Materi so v preteklosti zaradi zanemarjanja že odvzeli hčerko, vendar so jo nato vrnili v neurejeni dom.