Z Lasom

Pobeglega tigra ujeli na star, kavbojski način

B.K.
15. 5. 2020, 09.00
Posodobljeno: 15. 5. 2020, 13.17
Deli članek:

Velika mačka je pobegnila s privatne posesti. Po ulicas Guadalajare so jo lovili (in ujeli) trije možakarji.

Twitter
Skoraj tako kot v knjigah Karla Maya.

V nadrealističnem posnetku je videti tri možakarje, ki oblečeni v kavbojke in odeti v klobuke po ulicah in pločnikih mesta Guadalajara lovijo pobeglega tigra. Ko se mačka skuša izmuzniti, jo eden izmed trojice začne zasledovati z vrvjo v roki.

"Moj bog," se ob tem oglasi ženska iz mimo vozečega avtomobila. "Kako ga bodo ujeli?" prestrašeno vpraša druga. "Ne vem," se oglasi tretja.

A za mehiške kavboje ni nič prevelik izziv. Eden izmed trojice tigru z avtomobilom preseka pot, drugi pa vrv z zanko spretno zaluča proti velikemu plenilcu. Ta se v laso tudi ujame. Kasneje je na videoposnetku dogodka moč videti tigra, ki prestrašen beži, a vrv je okoli njegovega života močno zategnjena.

Informacije o tem od kod je tiger prišel, kako je pobegnil in kdo so bili trije nenavadno hrabri moški, so skope. Kot poroča britanski časnik The Guardian, naj bi tiger pobegnil z zasebne posesti v bližini mesta. Prebivalci naj bi nato prestrašeni poklicali mestne oblasti, ti pa so nad tigra poslali gasilce. Moški na posnetku so morda gasilci, kljub temu da ne nosijo gasilskih pač pa kavbojske uniforme.