Izjema

Pri zahodnih sosedih v mestu Rimini odprto eno igrišče. Namenjeno je tem otrokom

A.S.
21. 4. 2020, 16.30
Posodobljeno: 21. 4. 2020, 16.30
Deli članek:

Igrala so na voljo le avtističnim otrokom, vendar pod določenimi pogoji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Italiji, kjer se je skupno število umrlih v epidemiji včeraj povzpelo na 24.114, število vseh okuženih pa na 108.237, so javni parki in otroška igrišča, da bi preprečili širjenje zloglasnega virusa, še vedno zaprti. Igrišče v mestu Rimini, ki se nahaja v deželi Emilija - Romanja, je izjema.

Vrata tega igrišča so še vedno odprta. Seveda, ne za vse. Igrala so dostopna avtističnim otrokom. Da bi vzdrževali varnostno razdaljo igrišče lahko s predhodno najavo obiščeta le dve družini hkrati. "To je le majhna podpora v morju težav, s katerimi se soočajo posamezniki z avtizmom in podpora družinam, ki se vsak dan trudijo," je povedala Serenella Grittani, pediatrična nevropsihiatrinja, ki sodeluje pri projektu. Dodala je tudi, da razmišljajo, da bi tega dopolnili in obisk parka dovolili tudi odraslim z avtistično motnjo. 

Nicola Coppa je le en od staršev, ki svojega sina Nina dvakrat na teden pripelje v park, da bi se ta lahko igral. "So dnevi, ko Nino prst uperi v vrata in pokaže, da bi šel ven. Težko mu je razložim, zakaj ne moremo kar tako ven," je novinarjem britanskega časnika povedal Nicola in izrazil hvaležnost, da je Ninu omogočeno igranje izven štirih sten.