približno 300 pripadnikov

FOTO: V Sirijo prispela ruska vojaška policija

J.P./STA
25. 10. 2019, 11.38
Posodobljeno: 25. 10. 2019, 11.43
Deli članek:

Na sever Sirije je prispelo približno 300 ruskih vojaških policistov, ki bodo na sirsko-turški meji zagotavljali varnost prebivalstva in pomagali kurdskim silam, da se umaknejo na črto 30 kilometrov od meje.

Profimedia
Vojaška policija, ki bo pomagala pri umiku sirskih Kurdov.

Vojaška policija, ki bo pomagala pri umiku sirskih Kurdov, je v Sirijo prispela iz severnokavkaške ruske regije Čečenije.

Rusija je v Sirijo poslala tudi več kot 20 oklepnih vozil, ki bodo pomagali pri izvajanju nalog, je v izjavi zapisalo obrambno ministrstvo. Naloge ruskih vojaških patrulj so zagotoviti varnost prebivalstva na severu Sirije in zagotavljati red.

Profimedia
Naloge ruskih vojaških patrulj so zagotoviti varnost prebivalstva na severu Sirije in zagotavljati red.

Za oblikovanje skupnih rusko-sirskih patrulj na zdaj izpraznjenem območju ob meji s Turčijo sta se v torek v Sočiju dogovorila ruski predsednik Vladimir Putin in njegov turški kolega Recep Tayyip Erdogan.

V skladu s tem dogovorom bodo pripadniki ruske vojaške policije in sirskih mejnih stražarjev "pospešili umik" sil sirskih Kurdov s 30-kilometrskega pasu ob meji s Turčijo. Za to bodo imeli nekaj več kot 150 ur, za kolikor je Turčija podaljšala premirje. Po tem obdobju naj bi skupni nadzor na tem območju v skladu z dogovorom med Putinom in Erdoganom prevzele rusko-turške sile.