Zagata

Trump in Giuliani še iščeta skupni jezik glede Stormy Daniels

J.P./STA
5. 5. 2018, 09.57
Posodobljeno: 5. 5. 2018, 10.01
Deli članek:

Novi član odvetniške ekipe predsednika ZDA Rudy Giuliani je s svojo presenetljivo trditvijo, da je Donald Trump kljub zanikanju vedel za plačilo pornografski igralki za molk spravil v zadrego celotno Belo hišo.

Profimedia
Nekdanji newyorški župan je šele od četrtka del njegove odvetniške ekipe.

Trump je sicer v petek izjavil, da je "Rudi dober fant", si pa še mora urediti dejstva.

Zgodba se ni spremenila

Preden je odrinil v Dallas na srečanje z orožarskim lobijem, je Trump novinarjem v Washingtonu dejal, da je nekdanji newyorški župan šele od četrtka del njegove odvetniške ekipe, čeprav ga je najel že skoraj pred mesecem dni.

Na vprašanje zakaj spreminja zgodbo o plačilu igralki za molk o razmerju, pa je Trump v Dallasu novinarja, ki je zastavil vprašanje pozval, naj si pogleda njegovo prejšnjo izjavo o tem, ki naj bi dokazovala, da se zgodba ni spremenila.

Bolj poslovni partner

Posnetek pogovora z novinarji aprila na letalu Air Force One sicer prikazuje predsednika, ki zanika, da bi kaj vedel o tem, da je njegov odvetnik Michael Cohen plačal Stormy Daniels 130.000 dolarjev za molk o spolnem razmerju. Na vprašanje od kje je Cohen dobil denar, pa je odgovoril, da je to potrebno vprašati Cohena, ki je njegov odvetnik.

Odkar je FBI izvedel racijo pri Cohenu in zaplenil goro dokumentacije v kazenski preiskavi pa Trump razlaga, da Cohen ni bil nikoli njegov odvetnik ampak bolj poslovni partner, saj zanj ni opravljal odvetniškega dela. Cohen še ni odstopil od trditve, da je Danielsovi plačal sam iz svojega žepa, vendar bo kmalu moral.

Še več takšnih zadev

Giuliani je namreč na televiziji Fox zatrdil, da je Trump Cohenu vrnil denar. Potem je videl, da je brcnil v temo in spravil šefa v še hujše težave, zato je začel razlagati, da Trump ni plačal posebej za Danielsovo, ampak je Cohenu plačeval po 35.000 dolarjev na mesec, da poskrbi za takšne zadeve sam od sebe. Torej je bilo "takšnih zadev" še več.

Potem je izjavil, da so Danielsovo utišali z denarjem, ker bi Trump v primeru objave novice o varanju žene pred volitvami utrpel škodo. To je smrdelo po kršitvi zakonodaje o financiranju volilnih kampanj in Giuliani se je spet skušal popraviti z izjavo, da bi Danielsova dobila denar v vsakem primeru tudi, če ne bi bilo volitev, ker so ji plačali za zaščito Trumpove družine pred lažmi o neobstoječem razmerju.