Vremenska ujma

FOTO in VIDEO: Toča padala, meteorna voda pa zalivala

J.P.
5. 5. 2018, 09.25
Posodobljeno: 5. 5. 2018, 09.25
Deli članek:

Petkov večer in noč, ki mu je sledila, sta bila v znamenju neurij, ki so se razbesneli nad številnimi kraji po Sloveniji. Ponekod je klestila tudi toča.

Bralka Karmen
Takole je toča pobelila Jakobski Dol.

Najhuje je bilo v širši okolici Ptuja in Maribora. Meteorne vode so v kombinaciji s točo na območju Ptuja mašile odtoke, zalivale ceste ter številne objekte, je poročala spletna stran Neurje.si.

Jakobski dol:

Bralka Karmen

Bralka Karmen

A ne le tam – poročila o poplavah meteorne vode so prihajala tudi iz Radelj ob Dravi, Spodnjih Hoč, Maribora, Sv. Trojice v Slovenskih Goricah, Hotinje vasi, Pivole, Črete, Krčevine pri Vurberku, Spuhlje, Spodnjega Dupleka, Brezna, Žabjaka, Trnovske vasi, Spodnje Gorice, Ljutomera, Radencih, Spodnjega Velovleka, Šmartna pri Slovenj Gradcu, Spodnjega Leskovca, Starš, Vurberka, Prepolja, Rošpoha, Lešnice, Dravskega dvora, Sv. Lovrenca, Trnič, Šalovcev, Marjete na Dravskem polju, Zabovcev, Hočkega Pohorja, Hotinje vasi, Rogoznice, Dvorjane, Dogoš Lomarjev, Malega Vrha, Velenja, Gerečje vasi, Destrnika, Grajene, Korene, Jankove, Rač, Vidma pri Ptuju, Brunšvika, Loke, Slovenje vasi, Njiveric, Kidričevega, Skorbe in Turnišča.

Še danes

Skratka, kot so napovedali vremenoslovci Agencije RS za okolje, je najhuje bilo v Podravju. Za danes pa pravijo, da se bodo občasno še pojavljale krajevne padavine, predvsem popoldne tudi posamezne nevihte.

Padavine bodo ponoči povsem ponehale, jutri lahko le izjemoma popoldne v gorskem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta.