Liga prvakov

Liverpool je drugi finalist

J.P.
2. 5. 2018, 21.39
Posodobljeno: 2. 5. 2018, 23.11
Deli članek:

Nogometaši Liverpoola so drugi finalisti nogometne lige prvakov. Na povratni polfinalni tekmi so v Rimu izgubili proti Romi z 2:4, na prvi tekmi pa so zmagali s 5:2. V finalu bodo 26. maja igrali proti madridskemu Realu, ki je izločil Bayern s skupnim izidom 4:3.

Reuters

Niso potrebovali dolgo, da so zadeli. Završalo je že v 9. minuti polfinalne tekme Lige prvakov.

Romi zmanjkalo časa

Večno mesto, Liverpool proti Romi. Angleži so prvo tekmo dobili s 5:2. Čeprav so gladiatorji v vrsti Rome pritisnili, so prvi zadeli redsi. Povedel je Sadio Mane in poskrbel za evforijo med navijači varovancev Jürgena Kloppa. Ki pa ni trajala dolgo. Zgodil se je namreč avtogol, pod katerega se je nehote podpisal James Milner – v glavo je dobil žogo – tjakaj jo je poslal njegov soigralec Dejan Lovren –, ta pa se je odbila v gol. Tako je v 15. minuti rezultat bil 1:1. Liverpool je znova povedel v 25. minuti, ko je z glavo zadel Georginio Wijnaldum. Prvi polčas se je tako končal z rezultatom 1:2.

V 52. minuti je za Romo izenačil Edin Džeko, nato pa v 86. minuti po neumornem pritisku za vodstvo s 3:2 še Radja Nainggolan. Vseeno je to bilo premalo za zmago. Tako se bo 26. maja v Kijevu z madridskim Realom pomeril Liverpool. V tretji minuti sodniškega dodatka je Ragnar Klavan v kazenskem prostoru igral z roko, nakar je sledila najstrožja kazen, to je zanesljivo izvedel Nainggolan in postavil končni izid.