Priskutna prevara

Prezira vredna Hanna je zaigrala smrtonosno bolezen

R.T.
11. 4. 2018, 13.27
Posodobljeno: 11. 4. 2018, 13.27
Deli članek:

19-letna Avstralka Hanna Dickenson je staršem in prijateljem natvezila čustveno zgodbo o svojem »neozdravljivem raku«.

Facebook
Hanno so izdale fotografije objavljene na družabnih omrežjih.

Njeni starši so leta 2013 zagnali kampanjo zbiranja sredstev, s pomočjo katerih bi hčeri olajšali zadnje tedne v tostranstvu. Zvijačna Hanna, ki ni živela pri revnih starših na podeželju avstralske zvezne države Victoria, pa se je hahljala, ko ji je na račun pritekal denar.

Z donacijami dobronamernih ljudi, skupaj so zbrali okoli 40.000 evrov, si je popestrila do takrat skromno študentsko življenje. Kupila si je avto, potovala in zapravljala po trgovinah in lokalih.

Hanna je bila lahkomiselna. Ni se mogla zadržati, da ne bi na družabnih omrežjih objavljala svoje podvige s tujim denarjem. Tudi v času, ko bi morala biti že mrtva.

In tako so jo zasačili. Bežna znanca njenih staršev, ki sta darovala okoli 10.000 evrov, čeprav sama nista bila niti malo premožna, sta jo opazila na fotografijah na družabnih omrežjih. Na teh fotografijah iz Tajske in Londona ni bila prav nič bolehna, zdelo se je, da se ima prav fino.

Zlorabila zaupanje ljudi

Zadevo sta prijavila policiji, tožilstvo je spisalo obtožnico in pred dnevi je sledil epilog na sodišču. 

Sodišče v Melbournu jo je obsodilo na trimesečno zaporno kazen, vrniti pa bo morala tudi neupravičeno porabljen denar. Sodniku Davidu Starvaggiju se je zdelo najbolj »preziranja« vredno dejstvo, da je izrabila zaupanje ljudi, ki so pripravljeni pomagati človeku v stiski.