Pred pivnico

FOTO in VIDEO: Prve informacije o napadalcu, ki je zapeljal v množico

T.L.
7. 4. 2018, 17.12
Posodobljeno: 7. 4. 2018, 23.56
Deli članek:

Z vozilom zapeljal na vrt pivnice, kjer so na soncu posedali nič hudega sluteči ljudje.

twitter
Prizorišče tragedije.

Nemški mediji poročajo o žrtvah v nemškem mestu Münster. Novinar Bilda je poročal, da so tri osebe umrle, 30 pa jih je ranjenih, med njimi jih je šest v kritičnem stanju, po incidentu, ko je moški z vozilom zapeljal med ljudi, ki so sedeli na prostem v starem delu mesta.

Čeprav so prva poročila kazala, da bi šlo lahko za teroristični napad, pa očitno temu ni teko. V okolici napada so veljale  izredne razmere, policija je izdala opozorilo, naj ljudje ostanejo doma in ne hodijo v staro mestno jedro. V okolici mesta napada so namreč po poročanju medijev iskali še eksplozivne naprave, saj so v vozilu našli sumljiv predmet, za katerega še ne vedo, ali je nevaren ali ne. Območje je iz zraka nadzoroval tudi helikopter.  

Policija je potrdila sprva nepotrjene informacije, da se je voznik po dejanju ustrelil. Identiteto voznika že poznajo, gre menda za 48-letnega moškega.  

Šlo naj bi za duševno motenega Jensa R., rojenega leta 1969, je poroča časnik Süddeutsche Zeitung, kjer dodajajo, da ni znakov terorističnega ozadja. Policija terorističnega napada sicer še ni povsem izključila in so v izjavah previdnejši.

Okoli 18. ure je agencija dpa sicer poročala, da je policija potrdila govorice o še dveh osumljencih, ki da sta pobegnila iz vozila, vendar pa je policija to zanikala.

Napad se je zgodil v starem delu mesta, ki velja za priljubljeno zbirališče domačinov in turistov. Vozilo je, kot kažejo fotografije, zapeljalo na vrt pivnice, ki je bil na sončno soboto poln ljudi.