Neprijetna vprašanja

VIDEO: Brutalen napad mafijca na novinarja

G.G./STA
10. 11. 2017, 18.30
Posodobljeno: 10. 11. 2017, 18.40
Deli članek:

Novinar italijanske televizije Rai Daniele Piervincenzi je domnevnega člana mafijskega klana Spada spraševal o povezavi s skrajno desno stranko Casa Pound.

YouTube
Roberto Spada je izgubil živce.

Domnevnemu mafijcu Robertu Spadu je bila vprašanje neprijetno. Več kot neprijetno. Popustili so mu "živci". Novinarja je po "zidanovsko" močno udaril z glavo in mu zlomil nos, nato pa ga tolkel še z železno palico. Snemalec je posnel celoten incident.

Posnetek incidenta je hitro zaokrožil po spletu. Policija pa je domnevnega člana mafije v četrtek aretirala zaradi telesne poškodbe.
Več deset novinarjev se je danes zbralo pred telovadnico, ki jo vodi Spada, in protestiralo za svobodo govora. Rimska županja Virginia Raggi pa je za soboto napovedala shod v Ostii, "da se reče ne mafiji," je zapisala na Facebooku.

Ostia je predmestje Rima, kjer so pred dvema letoma zaradi vmešavanja mafije razpustili lokalno oblast. Čeprav v drugem krogu volitev ne sodeluje član skrajne Casa Pound, je novinarska ekipa preiskovala morebitno povezavo stranke z mafijo. Stranka je očitke zanikala.

Mafijski klan Spada velja za zelo nasilnega. Sedem članov družine so oktobra obsodili na skupno 56 let zapora, med drugim tudi Robertovega brata, Carmina Spado.