Napad pred Buckinghamsko palačo

Aretirali teroristovega pajdaša

G.G./STA
27. 8. 2017, 13.42
Posodobljeno: 27. 8. 2017, 13.44
Deli članek:

V povezavi s petkovim napadom na policiste pred Buckinghamsko palačo so danes v Londonu aretirali še enega osumljenca, starega 30 let.

Twitter

"Moškega so prijeli na podlagi suma, da je sodeloval pri načrtovanju ali pripravi terorističnega dejanja ali pa je k njemu spodbujal," je sporočila policija. Prijeli so ga ob 11.15 po srednjeevropskem času med preiskavo v zahodnem delu Londona, zdaj pa je v priporu.

Aretirali so ga v povezavi s petkovim napadom, v katerem so bili lažje poškodovani trije britanski policisti. Dva so morali prepeljati v bolnišnico, vendar sta jo lahko že zapustila. Napad preiskuje protiteroristična enota policije, preiskujejo pa ga kot terorizem.

26-letnega moškega, ki je v petek zvečer v britanski prestolnici zapeljal svoj avtomobil blizu policijskega vozila na območju okrepljene varnosti pred Buckinghamsko palačo in nato ranil tri policiste, so aretirali kmalu po napadu. Zanj so pripor podaljšali do petka.

Policija je sicer v soboto sporočila, da je napadalec, ki je uporabil 120 centimetrov dolg meč, deloval sam. Med dejanjem je moški vzklikal Alah je velik.