Pozoren

Iznajdljivo: srednješolec do intervjuja z obrambnim ministrom

T.L./STA
13. 7. 2017, 07.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Po naključju je odkril zasebno telefonsko številko ameriškega obrambnega ministra Jamesa Mattisa in ga poklical.

Profimedia
James Mattis

Ameriškemu srednješolcu je uspelo nekaj, kar le redkim novinarjem. Po naključju je odkril zasebno telefonsko številko ameriškega obrambnega ministra Jamesa Mattisa in ga poklical. Telefonska številka se je izkazala za pravilno, saj se je Mattis odzval in mu odobril 45-minutni intervju, piše nemški portal Spiegel Online.

Srednješolec Teddy Fischer iz Seattla je na Facebooku odkril prispevek časnika Washington Post o telesnem stražarju ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Na eni od fotografij je imel stražar v rokah več dokumentov, na enem od teh pa je bil prilepljen listek z zasebno telefonsko številko šefa Pentagona. Objava je bila kasneje izbrisana.

Fischer se je vseeno odločil, da bo preizkusil številko in povprašal za intervju. Ker se Mattis najprej ni javil na telefon, mu je napisal sporočilo.

Eden od Fischerjevih učiteljev Chris Twombley je za časnik Huffington Post dejal, da Fischer ni verjel, da bo uspešen, a ga je minister poklical nazaj in pustil sporočilo za učenca.

Namesto 15 pogovor trajal 45 minut

Po malo dogovarjanja med šolskih časopisom in uslužbenci ministrstva je postalo jasno, da bodo lahko imeli pogovor z ministrom. Sprva je bilo za to namenjenih 15 minut, a je intervju na koncu trajal kar 45 minut.

Učenec je z Mattisom govoril o konfliktu na Bližnjem vzhodu, odnosu med ZDA in Iranom, protekcionizmu in zvezi Nato.

Mattis je imel za učenca tudi dober nasvet. "Karkoli boš delal v življenju, ne moreš narediti nič narobe, če se boš še naprej zanimal za zgodovino," je dejal. Mattis je priznal, da bi se sam bolj zanimal za zgodovino, če bi vedel, kaj ga čaka v življenju.