Štiri mesece pod krinko

VIDEO in FOTO: Krutost brez meja - turisti sploh ne vedo, da jim strežejo pasje meso

S.R.
20. 6. 2017, 12.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nič hudega slutečim turistom na Baliju pod pretvezo, da gre za piščančji sataj, na krožnikih servirajo pasje meso, kaže najnovejše poročilo avstralskih novinarjev, ki so opisali tudi neizmerne krutosti, ki jih pred smrtjo doživljajo štirinožni prijatelji.

Animals Australia
Vsega hudega vajeni Luke ni bil pripravljen na krute prakse domačinov.

Odkrili so, da nekatera pasja nabodala, ki jih ponujajo na tem indonezijskem otoku, vsebujejo celo cianid, s katerim pokončajo mlade kužke, pri čemer so ti med pasjimi žrtvami celo neke vrste »srečneži«, saj druge ubijejo kar s kiji ali pa jih obesijo na drevo, poroča avstralska medijska hiša ABC.

»Poleg izredne krutosti je največji šok predstavljalo odkritje, da so pasje meso nevede jedli turisti in s tem to trgovino spodbujali,« je dejal preiskovalec iz aktivistične skupine Animals Australia, ki se je zaradi lastne varnosti identificiral kot Luke. »Običajen turist na Baliju se ne zaveda, da oznaka »RW« na priljubljenih uličnih stojnicah s hrano pomeni pasje meso,« pravi.

Animals Australia
Okrutno ravnanje s psi na Baliju.

Pod krinko

Luke je med trgovci s pasjim mesom na Baliju pod krinko preživel štiri mesece ter pri tem dokumentiral tolpe, ki so z ulic kradle pasje mladičke in jih nato brutalno pobijale, da bi zagotovile meso za prehrano. »Kot preiskovalec primerov krutosti do živali sem se naučil spopasti s krutimi prizori, vendar me nič ni pripravilo na brutalno ravnanje s psi v tej vasi,« je dejal za ABC.

Animals Australia
Lovijo jih po ulicah.

Piščančji sataj

Prodaja pasjega mesa je v državi sicer zakonita, ni pa seveda zakonita prodaja zastrupljenega mesa niti ni zakonito kruto ravnanje z živalmi pred usmrtitvijo ali zakolom. Luke je na kamero ujel tudi številne primere, ko so lokalni preprodajalci turistom pasje meso prodajali pod pretvezo, da gre za piščančji sataj.

Animals Australia
Turistom pasje meso prodajajo tudi pod pretvezo, da gre dejansko za piščanca.

Zagovorniki pravic živali upajo, da bodo oblasti zdaj, ko so razkrili, da se v njihovi lokalni prehranjevalni verigi znajde tudi zastrupljeno meso, končno obračunale s to kruto industrijo.

Animals Australia
Krutost brez meja.