Po eksploziji

FOTO in VIDEO: Borussia le ogrozila Monaco, moči za zmago ni bilo

T.L.
12. 4. 2017, 17.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nogometaši kluba Borussia Dortmund in Monaca so odigrali prestavljeno tekmo.

Reuters
Nemci so se uspeli Monacu le približati, za zmago niso zbrali dovolj moči.

Veliko čustev je bilo na in ob zelenici v nemškem Dortmundu ob četrtfinalni tekmi med kluboma Borussia Dortmuind in Monaco. Po torkovem bombnem napadu, ki je tekmo prestavil na današnji dan, so čustva prevevala tako igralce kot tudi navijače obeh klubov. Direktor Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke je pred tekmo napovedal: "Danes ne igramo le zase. Igramo za vse!"

Nemci prebujeni v drugem polčasu

V prvem polčasu je Monaco vodil z dvema goloma prednosti. Nemci so deset minut pred koncem prvega polčasa zadeli še avtogol, ko je neubranljivo "svojo" mrežo zatresel Sven Bender.  

V drugem polčasu se je Borussia razigrala, pokazala bolj agresivno igro in dosegla tudi dva zadetka, kar pa ni bilo dovolj za končno zmago. Le zagrozili so Monacu, ki je slavil s končnim rezultatom 3:2. 

Pohvalen je tudi odziv navijačev obeh klubov. Ne glede na klubsko pripadnost, so stopili skupaj. Tako so Nemci ponudili po prestavljeni tekmi ponujali prenočišča navijačem Monaca. Navijači Monaka pa so nosili "monaško", rdeče-belo obarvane majice, na katerih pa je številka 5 in ime v napadu poškodovanega nogometaša Borussie Bartre. Tudi ob prihodu na zelenico so navijači Monaca lepo sprejeli nemške nogometaše. 

Španski nogometaš Marc Bartra pa se je že oglasil iz bolnišnice. Na facebooku je sporočil, da se po operaciji roke in rame počuti dobro in da bo kmalu zapustil bolniško posteljo. Bartra bo soigralce, kot je obljubil, podpiral iz daljave. Je pa včerajšnja eksplozija najverjetneje že zapečatila njegovo letošnjo sezono. 

Okolica stadiona je bila močno zastražena, presenečenj si po včerajšnjem napadu namreč ni želel nihče več.