Priselitev prve dame

Bo Melania prva žrtev Trumpove politike do priseljencev?

STA/B.K.
31. 1. 2017, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kalifornijska državna senatorka Nancy Skinner zahteva, da ameriški predsednik Donald Trump objavi vse dokumente, povezane s prihodom njegove soproge Melanie Trump v ZDA.

Reuters
Melania Trump

Senatorka je zatrdila, da nihče iz Trumpove organizacije ni nikoli objavil nobenega dokumenta o okoliščinah priselitve Melanie Trump v ZDA. Opozorila je tudi na njeno domnevno plačano delo brez ustreznega delovnega vizuma, česar doslej ni še nihče pojasnil. 

Senatorka je prav tako spomnila na Trumpovo obljubo, da bo imela Melania novinarsko konferenco, na kateri bo odgovorila na vprašanja glede tega. To se še ni zgodilo. 

Demokrati trdijo, da je zahteva upravičena zaradi predsednikovega odnosa do priseljencev, saj njegov predsedniški ukaz pravi, da so prioriteta za izgon iz države vsi priseljenci, ki so kdaj lagali imigracijskim uradnikom.

Trump je sicer od leta 2011 javno pozival tedanjega predsednika ZDA Baracka Obamo, naj javnosti pokaže svoj rojstni list, saj da ni bil rojen v ZDA in tako ne odgovarja zahtevam za funkcijo predsednika. Da je Obama rojen v ZDA je Trump javno priznal šele septembra lani.