Hollywood, Hollyweed

Šest mesecev zapora za oskrunitev napisa?

B.K.
13. 1. 2017, 11.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kalifornijski moški, ki je za novo leto slavni napis na hollywoodskem hribu spremenil v HOLLYWeeD, se je predal in čaka na sojenje. Grozi mu do 6 mesecev zaporne kazni.

Reuters

Zachary Cole Fernandez je najprej priznal, da je šala njegovo delo v intervjuju za revijo VICE, kjer je tudi opisal, kako natančno je podvig izvedel.

V ponedeljek se je predal policiji, in bil obtožen nelegalnega vdora na posest. Po plačani varščini v višini 1000 ameriških dolarjev je 30-letni umetnik sedaj na prostosti in čaka na prvo zaslišanje februarja. Grozi mu do 6 mesecev zapora, poroča časnik Los Angeles Times.

Da je šalo sploh lahko izvedel je moral najprej preplezati ograjo, a to niti ni bil najtežji del. Ta je prišel kasneje, ko je na velikanskem napisu moral po vrvi splezati 6 metrov, da je lahko obesil črne in bele zastave, ki sta dve veliki tiskani črki »O« na videz spremenili v mali tiskani črki »e« in tako slavni napis HOLLYWOOD v HOLLYWeeD, kar aludira na konopljo ['weed' je ulično ime za konopljo v Ameriki].

Fernandez sicer ni prvi, ki se je spomnil te šale. Njegova izvedba je bila v bistvu poklon umetniku Danielu Finegoodu, ki mu je enak podvig uspel leta 1976.