Besede nekdanjega diplomata

Imeli bodo jedrsko orožje. Datum so že določili

J.P.
28. 12. 2016, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Severnokorejski voditelj bo v le 12 mesecih imel jedrsko orožje, ki ga potrebuje za obračun s sovražniki Severne Koreje.

Reuters
Severnokorejski voditelj Kim Jong Un

Samodržec priganja kolesje razvoja jedrskega orožja, da bi bilo to ne glede na ceno izgotovljeno do konca prihodnjega leta, je zatrdil nekdanji severnokorejski diplomat v Londonu Thae Yong Ho, ki je pred kratkim pobegnil v Južno Korejo.

Izkoristili bodo zmedo

Reuters
Kim Jong Un se ne bi odpovedal jedrskemu orožju, tudi če bi mu ponudili astronomsko vsoto denarja.

Po njegovim besedah se Kim Jong Un ne bi odpovedal jedrskemu orožju, tudi če bi mu ponudili astronomsko vsoto denarja. Njegovo vnemo utegne še dodatno podžgati dejstvo, da bodo Združene države Amerike in Južna Koreja dobile novo vodstvo. Kar pomeni, da bosta državi prezaposleni s sabo, da bi lahko Severno Korejo z vojaško silo odvrnili od nadaljnjega razvoja jedrskega orožja.

Hoče ga odpraviti

Yong Ho se namerava pridružiti južnokorejskemu možganskemu trustu, ki skrbi za varnost, da bi pripomogel k odpravi severnokorejskega voditelja.

Zakaj je prebegnil? »Zaobljubil sem se, da naredim konec njegovemu režimu in rešim naše ljudi pred bližajočo se jedrsko katastrofo.«