Ironično

Denar ni pomagal: objavili pismo, v katerem moleduje dedek Donalda Trumpa

T.L.
22. 11. 2016, 15.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ker se je izognil služenju vojaškega roka in je namesto tega prebegnil v ZDA, mu bavarski princ ni dovolil vrnitve.

Profimedia
Donald Trump

V nemškem arhivu v Rhineland-Palatinate so našli pismo dedka novoizbranega predsednika ZDA Donalda Trumpa, v katerem prosi bavarskega princa Luitpolda, naj ga ne deportira iz države, ker se je v mladih letih izognil služenju vojaškega roka.  Pismo iz leta 1905 je objavil nemški Bild.

Friedrich Trump (priimek Dumpf je spremenil šele v ZDA) je prosil "ljubljenega in modrega" princa, naj ga ne izžene. Želje mu princ ni uslišal. 

Trumpov ded je bil rojen v Kallstadtu, ki je bil tedaj del Bavarske, v ZDA pa je pobegnil še, ko je bil najstnik in se s tem izognil služenju vojaškega roka. Ko je prislužil bogastvo preko luže, se je Friedrich Trump želel vrniti v Nemčijo. Kot je znano, je Trumpov dedek v Kanadi v času zlate mrzlice vodil bordel. Njegova žena pa je kljub bogastvu pogrešala domovino, zato sta se z možen na skrivaj preselila nazaj na Bavarsko in tam živela, dokler ju niso oblasti razkrinkale. Trump je nato v pismu rotil oblasti, da mu vrnejo pravice, da bi lahko živel naprej v Kallstadtu. Zaman.

"Ameriški državljan in upokojenec Friedrich Trump, ki trenutno stanuje v Kallstadtu, je s tem obveščen, da mora zapustiti deželo Bavarsko ali pa se soočiti z izgonom," se je glasil neizprosen odgovor bavarskih oblasti.

Kot je znano, je tudi Donald Trump sledil dedkovim stopinjam in se je močno potrudil, da se je izognil služenju vojaškega roka. Vpoklicali so ga tudi v času ameriškega vojaškega posredovanja v Vietnamu, ki se mu je ob več priložnostih uspešno izognil. Glede na dedkovo izkušnjo pa je zagotovo zanimiv tudi Trumpov odnos do priseljencev, čeprav sam vse čas trdi, da želi izgnati le kriminalce, nezakonite priseljence in skrajneže.