Avstrija

V napadih srhljivih klovnov več poškodovanih

M.K./STA
25. 10. 2016, 15.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V klovne oblečeni posamezniki, ki so v preteklih dneh večkrat strašili tudi po Sloveniji, so v Avstriji ob bližajoči se noči čarovnic za seboj pustili več poškodovanih.

Profimedia
19-letnika je klovn napadel s palico za baseball.

Med drugim je na Tirolskem konec tedna trojica, preoblečena v klovne, s palico za baseball napadla 19-letnika in nato pobegnila. Mladenič je utrpel poškodbe, storilce še iščejo.

Kot je danes sporočila tirolska policija, sta dva v klovna preoblečena človeka v noči na nedeljo v kraju Schwaz izza grmičevja skočila pred 19-letnika in ga napadla, ko pa je pobegnil, da je tretji klovn napadel s palico za baseball.

V nedeljo je v ločenem incidentu srhljivi klovn v Beljaku na avstrijskem Koroškem skočil pred 16-letno tekačico in jo tako prestrašil, da je padla po strmem bregu. Najstnico so prepeljali v bolnišnico, napadalec je pobegnil.

Na avstrijskem Štajerskem pa si je v ponedeljek zvečer druga 16-letnica zvila gleženj, ko je z nekega parkirišča pobegnila pred moškim z masko klovna in pri tem padla po stopnicah. Tudi tega storilca policija še išče.

Iz sosednje države poročajo o še več drugih srhljivih klovnih. Odprli so tudi poseben račun na Facebooku, ki je namenjen odkrivanju teh posameznikov, ki v kostumih klovnov strašijo in napadajo prebivalstvo.

Avstrijska policija je objavila več opozoril, v katerih pravi, da naj se ljudje ne oblačijo v klovne in ne strašijo drugih. "Če nekoga prestrašite, ste morda že storili kaznivo dejanje," je prejšnji teden izjavil tiskovni predstavnik policije na avstrijskem Koroškem Michael Masaniger.