Državljan Kosova

Vodja nasilnežev do izgona iz Slovenije v Centru za tujce

J.P.
25. 10. 2016, 14.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V dveh letih v Sloveniji je jasno pokazal, da se ne namerava podrejati tukajšnjemu pravnemu redu.

Profimedia
Celjski policisti so 20-letnika v zadnjih dveh letih večkrat obravnavali.

Varnostnik ene od celjskih srednjih šol je včeraj obvestil celjske policiste, da na dvorišču pred šolo dva mlajša moška pozivata dijake k pretepu.

Policisti so kmalu po prijavi v bližini šole izsledili 20-letnega državljana Kosova, ki so mu prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilništva odvzeli že marca letos, ko je z več državljani Kosova sodeloval pri napadu na najmanj tri celjske srednješolce ter bil med organizatorji večjega pretepa, ki so ga, prav tako v mesecu marcu, načrtovali pred eno od celjskih srednjih šol. Takrat še 19-letnemu državljanu Kosova je preiskovalni odredil pripor, v postopku je bil nato pravnomočno obsojen. Maja letos mu je bila izdana še odločba, s katero mu je bil določen 30-dnevni rok za prostovoljno vrnitev na Kosovo, česar ni upošteval.

Večkrat obravnavan

20-letniku so policisti včeraj zaradi kršitve določil Zakona o tujcih in zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog. V nadaljevanju mu je bila izrečena prepoved vstopa v državo za obdobje petih let. Pri določanju roka za prepoved vstopa so bili poleg teže storjenega prekrška upoštevani tudi številni prekrški in kazniva dejanja, ki jih je 20-letnik izvršil v zadnjih dveh letih. Iz njih je razvidno, da se ne namerava podrejati tukajšnjemu pravnemu redu, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Celjski policisti so 20-letnika v zadnjih dveh letih večkrat obravnavali. V letu 2015 so ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini, pred tem pa so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. V letu 2015 so mu zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo in zoper njega podali obdolžilni predlog. Marca letos so ga kazensko ovadili še zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilništvo, zaradi suma posesti orožja pa so na naslovu njegovega bivanja večkrat izvedli hišne preiskave.

Glede na to, da je bila 20-letnemu tujcu izrečena prepoved vstopa v Slovenijo bo po dokončnosti odločbe odstranjen na Kosovo, do takrat bo nastanjen v Centru za tujce.