Drugačne spolne preference

Dežela vzhajajočih devic in devičnikov

G.G.
19. 9. 2016, 08.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Japonska družba ima svoje posebnosti. Med te sodi tudi odnos do spolnega življenje. Novi podatki kažejo, da je več 40 odstotkov samskih moških in žensk starih od 18 do 34 let še »nedolžnih«.

Profimedia

Raziskava je zajela 2500 samskih. 42 odstotka moških in 44 odstotka žensk je priznalo, da še ni imelo spolnih odnosov. Večina, okoli 90 odstotkov, se jih namerava v prihodnosti, ko bo prišla prava priložnost, poročiti. Okoli 30 odstotkov jih partnerja ne išče aktivno.

Spolno življenje japonskih mladih odraslih se bistveno razlikuje od spolne aktivnosti njihovih kolegov na zahodu. Številke v Nemčiji, ki naj bi veljale za povprečje v Evropi, razkrivajo, da je le okoli 20 odstotkov takšnih, ki do 20. leta še niso imeli spolnih odnosov.

Kje tičijo razlogi za takšne »deviacije«? Nekateri strokovnjaki so mnenja, da je med glavnimi krivci gospodarska stagnacija od leta 1990, kar naj bi vzelo samozavest predvsem moškemu delu populacije. Spet drugi pravijo, da nima država nikakršnega posluha za družine. Starši med med drugim ne dobijo otroškega dodatka, kar naj bi pripomoglo k odlaganju odločitve o naraščaju. K alienaciji moških in žensk pa svoj delež prispeva tudi tehnologija (internet), ki ponuja alternativni spekter spolnih praks.