Upira se le še nekaj skupin pučistov

Vojaškega udara je tudi uradno konec

J.P./STA
17. 7. 2016, 18.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Poskus vojaškega udara v Turčiji je tudi uradno končan, je danes sporočila turška vojska na državnem radiu TRT. Ob tem je napovedala ostre kazni za izdajalce.

Napade so izvajali tudi s pomočjo zaseženih helikopterjev in letal.

Del vojske, ki je sodeloval v udaru, je v petek zvečer zasedel nekatere strateške točke v Istanbulu, napadali so tudi cilje v Ankari. Napade so izvajali tudi s pomočjo zaseženih helikopterjev in letal. V neuspelem vojaškem udaru je bilo v noči na soboto ubitih najmanj 265 ljudi, 1440 je bilo ranjenih. Med ubitimi je 161 policistov in civilistov ter 104 pučisti.

Izdajalce čakajo ostre kazni.

V neuspelem vojaškem udaru je bilo v noči na soboto ubitih najmanj 265 ljudi, 1440 je bilo ranjenih. Med ubitimi je 161 policistov in civilistov ter 104 pučisti.

Turški premier Binali Yildirim je v soboto okoli poldneva sporočil, da so razmere v državi povsem pod nadzorom, oblasti pa so nato začele čistke v vojski in sodstvu.

Turške oblasti prevzele nadzor

Neimenovani visoki turški predstavnik je danes povedal, da so turške oblasti znova prevzele nadzor po vsej Turčiji, da pa se v Istanbulu upira še nekaj skupin pučistov, ki ne predstavljajo več nevarnosti za državo.