Kraljeva družina

Princ Filip o odnosu s Charlesom in zakaj ga ne boste videli držati kraljico za roko

R.T.
7. 6. 2016, 15.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Le nekaj dni pred 95. rojstnim dnem princa Filipa je o odnosih v kraljevi družini spregovoril njihov biograf Gyles Brandreth.

Filip naj bi bil še posebej navdušen nad zabavo, ki jo je za kraljičin 90. rojstni dan organiziral Charles.

Gyles Brandreth je s svetom delil nekaj podrobnosti iz življenja vojvode Edinburškega. Ko je ta spregovoril o svojem odnosu s princem Charlesom, je dejal: »On je romantik, jaz pragmatik. Kar pomeni, da na stvari gledava drugače.« Vseeno je Brandreth povedal, da sta se oče in sin v zadnjih letih zbližala. Filip naj bi tako bil še posebej navdušen nad zabavo, ki jo je za kraljičin 90. rojstni dan organiziral Charles.

V zadnjih letih je bilo mogoče opaziti, da je vojvoda ženi v oporo ponudil svojo roko.

Zna jo nasmejati

Brandreth je nadalje razkril tudi skrivnost za dolgoživost zakonske zveze med kraljico Elizabeto II. in princem Filipom (poročila sta se leta 1947): Filip jo zna nasmejati. Vseeno pa sta si karakterno zelo različna, je dejal biograf, ki par spremlja že več kot 40 let. Vojvoda je po njegovih besedah bolj družaben, ona pa bolj potrpežljiva. Naklonjenosti si v javnosti ne izkazujeta, kar je posledica »stoičnih vrednot« njune generacije. Vseeno je bilo mogoče v zadnjih letih opaziti, da je vojvoda ženi v oporo ponudil svojo roko.