Luksuz

Boste dopustovali v Dubrovniku? Preberite, koliko vas bo stalo parkiranje

J.P./STA
4. 5. 2016, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Dubrovniku so z majem podvojili cene parkiranja v mestu za čas turistične sezone. Do konca oktobra bo za uro parkiranja v coni najbližje staremu mestnemu jedru kot tudi v drugi poslovni coni treba odšteti 40 kun (5,25 evra). Gre za najdražjo uro parkiranja na Hrvaškem. Dnevna karta v najdražji, rdeči coni pa bo stala 800 kun (105 evrov).

V Dubrovniku imajo približno 2000 parkirnih mest. Približno četrtina jih je v rdeči coni.

V Dubrovniku imajo približno 2000 parkirnih mest, za katera skrbi mestno podjetje Sanitat, ki zaračunava parkirnino tudi v ostalih parkirnih conah. Približno četrtina jih je v rdeči coni.

Odločitev o podvojitvi cen za parkiranje je mestna uprava sprejela lani, letos pa so na 40 kun zvišali tudi ceno parkiranja v drugi, zeleni coni, piše na spletni strani Sanitata. Prebivalcem ponujajo mesečne karte po ceni 60 kun (7,9 evrov) za drugo in tretjo cono, tako da bodo najdražje cene parkirnin na teh parkiriščih plačali turisti in obiskovalci.

Odločitev o podvojitvi cen za parkiranje je mestna uprava sprejela lani.

V prvi, vijoličasti, poslovni coni je moč parkirati največ dve uri, vsaka pa stane 10 kun, medtem ko je v drugi coni možno časovno neomejeno parkiranje ob plačilu 40 kun med 6. in 2. uro zjutraj. V tretji, rumeni, coni je cena tudi 10 kun za uro.

Dnevne karte za drugo in tretjo cono so 600 kun (79 evrov) oziroma 130 kun (17 evrov), so še zapisali na spletni strani dubrovniškega komunalnega podjetja Sanitat.