Svet

Zgodba mladeniča, ki je preživel bombni napad v Bruslju, Parizu in Bostonu

Matej Jurgele
23. 3. 2016, 11.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Američan, poškodovan v nedavnih terorističnih napadih v Bruslju, je poleg napada v Parizu in Bostonu, tokrat preživel še tretji teroristični napad.

Osebni arhiv

Mason Wells, 19-letnik, je bil skupaj še z dvema mormonskima misijonarjema poškodovan v terorističnem napadu na bruseljskem letališču. Usodnega dne je na letališče pospremil dva druga misijonarja, ki sta se odpravljala v ZDA.

»Wells je med napadom utrpel poškodbo Ahilove tetive, več odrgnin, ko tudi opekline druge in tretje stopnje po obrazu in rokah,« je za ABC News dejal njegov oče Chad Wells

Misijonarska odprava je pred tem že bila v bližini napadov v Parizu in Bostonu. »To je že njegov tretji teroristični napad,« je povedal Masonov oče, ki je bil s sinom v času napada na bostonskem maratonu v neposredni bližini napada. S sinom sta bila namreč v sosednji ulici.

Facebook
Mason Wells s prijateljem na letališču.

»To je že tretji primer, ko je naša družba povezana z bombnim napadom,« je Wells dejal za ABC News. »Živimo v nevarnem svetu in niso vsi prijazni in ljubeči.«

Wells je tudi povedal, da sta bila s sinom v času bostonskega maratona od ciljne črte in kraja bombnega napada oddaljena le nekaj metrov. Tam sta čakala Kymberly Wells, mamo, ki se je udeležila maratona.

Prav tako je bil Mason v času lanskih napadov tudi v Parizu, ki so sprožili široko iskalno akcijo teroristov, da bi s tem preprečili nadaljnje napade.»Eksplozija nas je globoko pretresla, Masona pa sva odpeljala v hotel in mu ukazala naj tam tudi ostane,« je dejala Kymberly Wells. »Mason je bil izredno miren.«

»Mason nama je po telefonu zagotovil, da je na varnem,« je poudarila Kymberly Wells.

Chad Wells je dejal, da je s sinom uspel govoriti po telefonu, trenutno pa se nahaja v bolnišnici. Zagotovil mu je, da bo popolnoma okreval in to kljub temu, da je bil v času napadov v neposredni bližini eksplozije.

»Zaupal nama je, da je bil zelo blizu eksplozije, ki ga je tudi ožgala po telesu,« je povedal oče. »To je božji dar, da je preživel.«

Ranjen tudi nekdanji košarkaš 

Na eni izmed prvih fotografij, objavljenih po napadu na bruseljskem letališču, je bil tudi brazilsko-belgijski košarkar Seb Bellin. Fotografija, kako leži okrvavljen na tleh, je hitro obkrožila svet.

Twitter
Brazilsko-belgijski košarkar Seb Bellin.

In čeprav Bellin ni več aktivni košarkaš, ostaja s tem športom tesno povezan. Je namreč menedžer, ki pomaga košarkarjem na poti v Evropo. V usodnem trenutku je čakal na let v ZDA, kjer je nameraval obiskati člane ekipe, v kateri je igral leta 2000.