Svet

Preživel je nemogoče

U.K.
6. 2. 2016, 06.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mladena Vargo je sosed ustrelil v glavo, temu pa je težko ranjenemu na srečo uspelo zbežati. Napadalec je namreč še streljal za njim in bi ga gotovo ubil, če bi ga lahko.

Facebook
Ustreljeni Mladen Varga je imel veliko srečo, da je še živ.

Sodišče v Varaždinu je potrdilo obtožnico proti Nikoli Todoroviću (66) zaradi poskusa umora Mladena Varge (52). Drama se je zgodila v bližini Koprivnice. Mladen in Nikola sta se namreč sprla na polju in Nikola je odšel po pištolo ter ustrelil Mladena.

3 strele je Nikola sprožil proti Mladenu, na srečo pa ga je zadel le enkrat. 

BEG

Policisti so napravili rekonstrukcijo dogodka iz lanskega maja. Mladen je namreč povedal, da je delal na polju, ko je do njega prišel Nikola. Po informacijah medijev je Nikola oseba, ki so se je ljudje bali, saj naj bi jim že večkrat grozil. Mladen ga je vprašal, kaj dela na njegovi zemlji, in odgovoril mu je, da gre lovit ribe. »Vrgel sem mu v obraz, da tu ni zaradi rib, temveč bi rad kaj ukradel. Nikola je znan po tem, da je rad kradel pridelke in stvari, a ga nihče ni upal prijaviti, ker so se ga bali,« je povedal Mladen. Nikola je nato brez besed odšel in se čez nekaj minut vrnil s pištolo. Ustrelil je Mladena v glavo, temu pa je uspelo zbežati. Nikola naj bi nato še dvakrat ustrelil za njim.

USTRELJEN V OBRAZ

»Ko se je vrnil, najprej nisem opazil pištole. V bližini ni bilo nikogar drugega in nenadoma sem vendarle opazil pištolo v njegovi roki. Ampak še takrat nisem verjel, da bo res streljal,« je dejal Mladen. Ampak ravno to se je zgodilo. Ko je Mladen opazil pištolo, je skočil s traktorja, a mu je spodrsnilo in je padel. Nikola je nameril pištolo proti njegovi glavi in ustrelil. Mladena je zadel v usta, na srečo pa je naboj prebil samo lice. Mladen je povedal, da bolečine sploh ni čutil, razmišljal je samo, kako bi pobegnil. Skočil je s traktorja in začel bežati. Slišal je še dva strela, ki ju je za njim izstrelil Nikola, a ga na srečo ni zadel.

VOJAK

Mladen je bil pripadnik specialne policije, zato je dejal, da je vedel, da ga Nikola ne bo več zadel. »Niti prvič me ne bi, če mi ne spodrsnilo, ko sem skočil s traktorja.« Zbežal je proti Gabajevi Gredi do svojega botra, ki ga je odpeljal do nujne pomoči. (Ne)srečnega Mladena so nato še isti dan operirali.

Mladen je bil pripadnik specialne policije, zato je vedel, da ga Nikola ne bo več zadel. 

POŠKODBE

Naboj je Mladena zadel v usta in mu izbil celo vrsto zob, a na srečo nato udaril skozi lice. »Zdravniki so mi rekli, da sem se tisti dan ponovno rodil, saj če bi naboj udaril le kakšen centimeter v drugo smer, bi se moje življenje tisti dan končalo.«

ARETACIJA

Nikolo je policija nato našla skritega v grmovju v bližini napada. Pri sebi naj bi imel samo nož. Pištolo je skril, a jo je policija brez težav našla. Ko so preiskali njegov dom, so našli še eno pištolo, dve puški in večjo količino streliva.