Svet

Junak s francoskega vlaka Spencer Stone bo preživel

STA
10. 10. 2015, 13.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pripadnika ameriških zračnih sil, 23-letnega Spencerja Stona, ki je skupaj s še dvema Američanoma avgusta ustavil teroristični napad na francoskem vlaku, so v četrtek zjutraj v kalifornijskem Sacramentu trikrat zabodli z nožem, vendar pa dobro okreva in se že sprehaja po bolnišnici. Preiskava še poteka, kaže pa, da je želel Stone znova biti junak.

Reuters

Stone je v sredo zvečer s tremi ženskami in še enim moškim ponočeval v enem od barov v Sacramentu, ob odhodu iz bara pa je naletel na moškega in žensko, ki sta se silovito prepirala. Za zdaj še neznana ženska je moškega udarila po glavi z vrečko, on pa ji je vrnil s pestjo v obraz.

Stone je pristopil, da prepirljivca loči in verjetno zavaruje žensko pred dodatnimi udarci, nakar ga je napadla skupina moških in ga večkrat zabodla. Tak scenarij opisujejo očividci, potrjujejo pa ga tudi posnetki nadzornih kamer.

Stone je sicer tokrat ugotovil, da je dobrota sirota, saj je ženska, ki ji je skušal pomagati, raje ušla s pretepačem in še enim moškim, kot pa da bi stala ob strani svojemu rešitelju.

Stone je avgusta skupaj s prijateljema Alekom Skarlatosom in Anthonyjem Sadlerjem obvladal terorista na vlaku proti Parizu, zaradi česar so vsi trije dobili najvišje francosko odlikovanje legijo časti, sprejel in odlikoval pa jih je tudi predsednik ZDA Barack Obama.